sayfa şu anda açılıyor ama ben yine de metni gönderiyorum! daha fazla bilgiye bahsettiğim adresten ulaşabilir, imzacısı olabiirsiniz!

"Üniversitelerde başta öğrenciler olmak üzere, üniversite bileşenleri son dönemde sürekli olarak soruşturma uygulamalarına maruz kalmakta ve uygulamalar sonucunda cezalara çarptırılmaktadır. Soruşturma uygulamalarının bu ölçüde yoğunlaşması üniversitelerdeki misyon kaybının ve üniversitelerde egemen olması gereken demokratik ve özgür ortamın nasıl bir erozyona uğradığının göstergesidir. Bizler, üniversitelerin bilimsel üretimi esas alan, özgür düşüncenin egemen olduğu kurumlar olmaları gerektiğini düşünüyoruz. Üniversite öğrencilerinin yani toplumun en eğitimli kesimlerinin mutlak surette düşünen, üreten, eleştiren hakkını arayan bir kimliğe sahip olmalarının toplumsal bir ihtiyaç olduğunun da altını çizmek istiyoruz.
Soruşturmalar ve cezalar çok yönlü bir biçimde gayri meşrudur ve üniversite yönetimleri ile YÖK yol açtıkları sorunların farkına vararak hızla bu uygulamaları terk etmelidir.
* Soruşturmalar, ülke genelinde yaşanan ifade özgürlüğünün kısıtlanması sorununun üniversitelerdeki adıdır. Bu çerçevede toplumsal bir sorundur, toplumsal yaşamı ilgilendiren sonuçlar doğurur.
* Soruşturmaların konusu, üniversite öğrencilerinin düşünceleri, hak arama mücadeleleri ve örgütlenme çabalarıdır. Söz, eylem ve örgütlenme hakkı demokrasinin esas ilkelerinden görülmelidir. Ve toplumsal yaşamın her alanında olduğu gibi üniversitelerde de bu hak sonuna kadar tanınmalıdır.
* Soruşturmaların konusu yukarıda da tanımladığımız gibi öğrencilerin hak arama mücadelesi olduğu için, bu uygulamalar hangi hukuksal zemine dayanırsa dayansın, anti-demokratik ve gayri meşrudur.
* Soruşturmalar sonucunda oldukça ağır cezalar verilmekte, onlarca öğrencinin eğitim hakkı süreli veya süresiz engellenmektedir.
* Soruşturmalar sonucunda bilim yuvası olması gereken üniversiteler birer kışlaya dönüştürülmüş ve öğretim üyelerinin büyük kısmı kolluk kuvveti durumuna düşmüştür. Soruşturmalarda öğretim üyelerinin görev alması ve öğretim üyelerinin düşünceyi yargılayan, öğrenciyi sorgulayan bir konumda olması akademide geliştirilmesi gereken öğrenci-öğretim üyesi ilişkilerini zedelemektedir.
Yukarıda ifade ettiğimiz nedenlerden dolayı bizler aşağıda imzası bulunan kişi ve kurumlar; toplumsal sorumluluğumuzun bir gereği olarak soruşturmaların ve cezaların geri çekilmesini talep ediyoruz. Üniversite öğrencilerinin ifade özgürlüğünün ve örgütlenme hakkının yanında olduğumuzu, desteklediğimizi ifade etmeyi de sorumluluğumuzun bir parçası olarak görüyoruz."